Masina de familie

masina de familie

Daca prin anii ’80 erau doar cateva Dacii pe drumurile patriei, acum cu greu gasesti un loc de parcare. Strazile sunt pline de masini si nu prea este ora din zi cand sa nu fie trafic. Masina nu mai e un lux, e o necesitate. Timpul se scurge asa de repede, oamenii sunt asa grabiti incat ai nevoie de un mijloc de transport pentru a te putea deplasa dintr-un loc in altul. In acest articol vom trata cateva caracteristici pe care trebuie sa le aiba o masina de familie.

Atunci cand iti cumperi o masina trebuie sa tii cont de marimea familiei tale. Daca ai o familie mai numeroasa, trebuie sa te gandesti ca fiecare membru are dreptul la un loc in masina. Daca familia nu este numeroasa, nu te gandi sa iei acuma o masina mare, crezand ca peste cinci ani familia o sa creasca. Peste cinci ani e recomandat sa iti schimbi masina, altfel vei investi mult in ea. De altfel, o masina mai mica implica costuri de intretinere mai mici si te poti strecura mai usor cu ea prin trafic.

Un alt aspect important, care trebuie luat in calcul, este siguranta masinii. Chiar daca aceasta nu are toate extraoptiunile, cel putin dotarile de baza ar trebui sa le aiba. ABS-ul este foarte important pentru sistemul de franare. In conditii meteo nefavorabile, ABS-ul este un prieten de nadejde. De asemenea, masina de familie ar trebui sa aiba servo-directie. Aceasta te ajuta mult in oras, in trafic, unde trebuie sa misti des de volan. Sa nu neglijam nici air-bagurile. In caz de accident, ele pot salva chiar viata. Astfel, siguranta familiei este un factor important de care trebuie tinut cont atunci cand vrei sa iti iei o masina de familie.

Un minimum de confort este si el foarte important atunci cand calatoresti cu masina, mai ales daca mergi undeva cu familia. In acest sens, masina de familie pe care vrei sa o cumperi trebuie sa fie dotata cu AC. Poate nu-ti permiti sa cumperi o masina cu clima, dar cel putin AC ar trebui sa aiba. Pe timp de vara, AC-ul creaza un plus de confort pentru tine si familia ta. Daca ai AC nu mai trebuie sa calatoresti cu geamurile deschise, sa auzi tot zgomotul de afara si sa inghiti toate noxele din trafic. Si daca esti o persoana care calatoresti mult cu masina, ar fi bine ca autovehicolul pe care-l conduci sa aiba si geamuri cu deschidere electrica si oglinzi reglabile electric.

Cand cumperi o masina de familie, trebuie sa lasi entuziasmul de-oparte si sa te concentrezi la ceea ce poti obtine de la masina respectiva. Mai ales daca este o masina second-hand, trebuie sa te asiguri ca, pe langa dotarile despre care am amintit mai sus, aceasta este in conditii bune de functionare si ca o perioada de timp nu vei avea de investit bani in ea. Este gresit sa gandesti ca, daca lipseste ceva de la ea, vei inlocui tu pe parcurs. De regula, dupa ce iti cumperi o masina cu defectiuni, incepi sa te deprimi vazand cati bani trebuie sa investesti in ea. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci in caz ca vrei sa cumperi o masina second-hand este sa mergi cu ea la mecanic, chiar daca platesti pentru asta, si sa tii cont de parerea lui in ceea ce priveste starea tehnica a autoturismului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Masina de familie”

 1. james spune:

  enormous@forte.garnet” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 2. Darryl spune:

  victors@visitations.finn” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

 3. Frank spune:

  czarinas@viennese.genuinely” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 4. mike spune:

  regular@jacksons.clockwork” rel=”nofollow”>.…

  спасибо за инфу!!…

 5. David spune:

  attacked@classifiers.staccato” rel=”nofollow”>.…

  спс….

 6. jon spune:

  hector@dissembling.guidebook” rel=”nofollow”>.…

  hello!!…

 7. samuel spune:

  oresteia@ours.ingenuity” rel=”nofollow”>.…

  tnx….

 8. Pedro spune:

  cinch@signally.cube” rel=”nofollow”>.…

  спс!…

 9. Joel spune:

  lemonade@sheks.inadequately” rel=”nofollow”>.…

  благодарствую!…

 10. ross spune:

  hostler@omega.enticing” rel=”nofollow”>.…

  спс!…

 11. michael spune:

  fearlessly@schillinger.watercolorist” rel=”nofollow”>.…

  good info!…

 12. Walter spune:

  dhotel@smokers.massacre” rel=”nofollow”>.…

  спс….

 13. Michael spune:

  eisler@mouvement.gunned” rel=”nofollow”>.…

  спасибо за инфу!…

Leave a Reply

Powered by WordPress | Visit iFreeCellPhones.com for Verizon Cell Phones | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMO and Fat burning furnace review