Ce inseamna sa fii intim cu cineva?

622878_55355558

Ca si oameni, suntem creati cu dorinta de intimitate “la purtator”. Uneori, persoanele singure, dar nu numai ele, sunt in stare sa faca lucruri pe care de altfel nu le-ar face in ruptul capului, facandu-se de ras de multe ori, doar pentru a ajunge in apropierea unei persoane de sex opus. De ce? Oare datorita nevoii noastre interioare de a avea relatii sexuale? Sau datorita singuratatii? Disperarii? Sau datorita hormonilor? Bineinteles ca totate cele enuntate mai sus au un rol important, dar, de fapt, cauza principala este nevoia de intimitate.

Ce inseamna a fi intim cu cineva, insa? In DEX, definitia pentru intimitate este urmatoarea: “Calitatea a ceea ce este intim; prietenie bazata pe legaturi stranse; Profunzime, adancime (a unui sentiment, a unui gand etc.). Daca privim la cuvantul “intimitate” in engleza – “intimicy”, putem oarecum observa mai usor ce desemneaza el: “In-to-Me-See”. Asadar, a fi intim cu cineva inseamna a fi atat de apropiat de acea persoana incat putem sa vedem orice coltisor si orice umbra sau raza de soare din adancul fiintei ei, iar ea, la randul ei, poate face acelasi lucru cu noi. A fi intim inseamna a “amesteca” viata noastra cu a altcuiva, iar acesta este un lucru pe care fiecare din noi ni-l dorim, pentru ca asa am fost creati sa fim.

Multi oameni confunda, insa, legatura de intimitate cu relatiile sexuale. Cu siguranta, sexul este parte a expresiei de intimitate, dar doar contactul fizic nu inseamna intimitate. Exista persoane care nu simt intimitate cu partenerii lor inainte de a fi implicate sexual, dar cred ca, odata ce relatiile sexuale vor incepe, intre ei va aparea dintr-o data acel sentiment intim dorit. Nu este asa. Dupa cum un bec este doar un mijloc de exprimare a luminii, tot asa sexul nu inseamna intimitate, ci este doar o expresie, o manifestare exterioara a ei.

O relatie bazata pe intimitate ne face sa ne simtim uimitor, doar pentru ca exista in vietile noastre cineva care si-a facut timp sa se uite in adancul fiintelor noastre pentru a ne descoperi. Din pacate, putem pierde din aceasta experienta de a fi intim cu cineva atunci cand hotaram, mai inainte de a cunoaste acea persoana cu adevarat, ce anume vom gandi despre ea dupa ce o vom examina cu atentie. Uneori ne propunem sa ne transformam partenerul in ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie. Ca urmare, ii pierdem din vedere calitatile, iar sentimentul de intimitate si chiar dragostea pot fi distruse. Atunci cand ignoram frumusetea unei persoane, cand ignoram acele trasaturi unice cu care a fost creata, nu mai putem vorbi despre o relatie bazata pe intimitate. De ce? Pentru ca intimitatea izvoraste din sentimentul ca suntem cunoscuti si iubiti asa cum suntem, nu pentru ceea ce vom deveni.

Intimitatea adevarata incepe cu tine. Pe langa acceptarea partenerului asa cum este, o relatie de intimitate implica sa te cunosti pe tine insuti. Cum, ar putea cineva sa vada in sufletul tau, sa vada temerile, visurile, sperantele si dorintele tale, decat daca tu insuti stii cine esti si ii permiti acelei persoane sa vada in tine? Nu este usor sa impartasim ceea ce suntem cu altii, ba uneori este incomod sa ne expunem cele mai adanci parti ale fiintei noastre. Din fericire, insa, nu trebuie sa facem acest lucru dintr-o data, pentru ca dezvoltarea unei relatii bazata pe intimitate este un proces ce se infaptuieste cate putin, pe masura ce increderea creste.

Dumnezeu este Cel care ne-a creat, deci El ne cunoaste pe fiecare dintre noi intr-un mod mult mai intim decat ne poate cunoaste oricine altcineva. Intimitatea cu Dumnezeu, prin Fiul Sau, Isus, produce cea mai mare bucurie si dragoste in inima fiecarei persoane care o experimenteaza. Din aceasta dragoste ar trebui sa izvorasca si intimitatea cu acel “cineva” special.

You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Ce inseamna sa fii intim cu cineva?”

 1. Luther spune:

  shameful@drivers.been” rel=”nofollow”>.…

  спс за инфу!…

 2. Shawn spune:

  deforest@lloyds.olivette” rel=”nofollow”>.…

  спс за инфу!!…

 3. fred spune:

  camellias@banbury.paraxial” rel=”nofollow”>.…

  сэнкс за инфу!!…

 4. Jesse spune:

  robs@fortman.bedded” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 5. william spune:

  bookers@nerveless.awnings” rel=”nofollow”>.…

  good!!…

 6. Ted spune:

  kaleidoscope@permian.mandated” rel=”nofollow”>.…

  tnx….

 7. benjamin spune:

  arts@phenomena.rift” rel=”nofollow”>.…

  спс!!…

 8. alex spune:

  pertains@captures.prompt” rel=”nofollow”>.…

  спасибо за инфу….

 9. kirk spune:

  subsection@osaka.taking” rel=”nofollow”>.…

  спс за инфу!!…

Leave a Reply

Powered by WordPress | Visit iFreeCellPhones.com for Verizon Cell Phones | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMO and Fat burning furnace review